Kostpolitik

 

 

Vi ved, at sunde kostvaner, har stor betydning for et barns udvikling og trivsel. Måltider rummer en stor del af nøglen til et fysisk/psykisk velbefindende, koncentrationsevne og humør.

 

Eftersom de fleste børn tilbringer en stor del af deres vågne tid i børnehaven, ser vi det som en stor opgave, at være med til at grundlægge de gode kostvaner i den tidlige barndom og hermed sikre en positiv påvirkning af barnets kostvaner.

Som udgangspunkt er ansvaret for madpakkernes indhold forældrenes, men vi opfordrer til sunde madpakker. Pålægschokolade er ikke forbudt, men madpakker med et højt sukkerindhold frarådes.

 

Til fødselsdage opfordrer vi til sjov og sund mad. Vi har mange gode ideer, og står altid gerne til rådighed med forslag til en god børnefødselsdag

 

Vi spiser frokost kl. 11.30 hvor der serveres mælk eller vand. Vi ønsker at måltiderne foregår i en rar atmosfære, hvor der er tid til at spise sin mad og nyde fællesskabet.

Hver formiddag samt eftermiddag serveres forskellige frugter eller grøntsager, og groft brød med ost eller smør.

 

Ud over de faste spisetider vil der naturligvis blive taget hensyn til det enkelte barn, hvis der er særlige behov for mellemmåltider, samt kosthensyn i form af madallergi osv.

 

Til vores månedlige forældrekaffe servere vi ikke længere søde sager, men tilbyder et sjovt og børnevenligt udbud som vi laver sammen med børnene. Er vejret til det, tænder vi året rundt op i bålet og laver bålsuppe, snobrød , pølser eller popcorn.